Zorg voor je ogen

en natuurlijk ook die van je kids!

Zien is erg mooi en om maximaal te blijven zien is er soms meer nodig dan een vakkundige oogmeting. Optometrie is oogzorg voor jong en oud!

Wanneer naar de optometrist:

  • Onze opticiens vinden een extra check na de reguliere oogmeting verstandig
  • Je ervaart klachten die niet direct met de oogsterkte te maken hebben, droge ogen bijvoorbeeld
  • Je bent bekend met een oogaandoening of het risico daarop en wil alles goed gecheckt hebben, diabetes of glaucoom bijvoorbeeld
  • Je huisarts geeft je het advies. Later dit jaar bieden we in samenwerking met Bravis 1,5 lijns zorg waarbij de huisarts naar ons gaat doorverwijzen i.p.v. naar het ziekenhuis
  • Je hebt een verwijzing voor een CBR-oogkeuring
  • Bij kids is voor een betrouwbare oogmeting soms een zogenaamde druppelmeting nodig
  • Bij kids waar de sterkte rap toeneemt of de kans daarop groot is kunnen we met MyopieManagement dit proces zoveel mogelijk afremmen door speciale brillenglazen of contactlenzen

Bij kids gaat het meten van de ogen soms beter als de ogen gedruppeld zijn. Als dit nodig is kom je bij Britt in de stoel.

In de huidige beeldschermentijd is het bekend dat kids een grotere kans lopen op het ontwikkelen van hogere min-sterkte wat later tot gezondheidsklachten aan de ogen kan leiden. Om de toename van min-sterkte af te remmen werken we met speciaal daarvoor ontwikkelde brillenglazen en contactlenzen, dit afremmen van de sterktetoename noemen we Myopie-Management.

Bij de optometrist als het kan, in het ziekenhuis als het moet

Binnenkort zullen de optometristen aan de oostkant van het Bravis ziekenhuis in Roosendaal deel gaan uitmaken van het project “anderhalvelijnszorg Optometrie” waarbij huisartsen van de verschillende huisartsenteams patiënten met laagcomplexe oogproblemen naar oa. onze winkel kunnen verwijzen. Dit biedt patiënten diverse voordelen: Zij worden sneller geholpen, kunnen dichter bij huis terecht en behouden het eigen risico. Bovendien nemen onnodige verwijzingen naar de oogarts af, waardoor de wachtlijst krimpt en de oogarts meer tijd heeft voor complexe oogklachten.

Zodra er ontwikkelingen zijn lees je het hier.

Op de site van Bravis staat een artikel over het project wat aan de westkant reeds bestaat. LEES HIER

Onze optometrist is gespecialiseerd in het controleren van de gezondheid van je ogen en dit zorgt er in veel gevallen voor dat je de reis naar de oogarts of kliniek niet hoeft te maken.

Een oogcontrole waarbij gescreend wordt op eventuele afwijkingen aan het oog is soms wenselijk omdat een gewone oogmeting niet volstaat en vaak noodzakelijk bij bijvoorbeeld diabetes patiënten of mensen met een verhoogde oogdruk. Ook kan soms de oogmeting nauwkeuriger worden uitgevoerd met behulp van een druppelonderzoek.

Onze optometrist Britt is bereikbaar voor iedereen, wel graag op afspraak zodat alle tijd voor het juiste onderzoek genomen kan worden. Britt is een aantal dagen per week bij ons in de winkel en op andere dagen werkt ze in een oogheelkundige kliniek. Op deze manier houdt ze haar vakkennis optimaal op niveau.

Je hebt vast wel eens gehoord van staar, Britt kan je er alles over vertellen. Ze kan de ogen er op controleren en indien nodig een verwijzing voor de oogarts schrijven.

Verder weet Britt onder andere raad met droge ogen, verhoogde oogdruk en klachten die ontstaan omdat de ogen niet goed samenwerken.

Nieuwsgierig wat Britt voor je kan betekenen? Maak een afspraak!

Een greep uit onze merken

Afspraak maken

Kom bij ons langs, bel 0165-383335 of plan direct een afspraak online..