CBR oogkeuring voor je rijbewijs

Oogkeuring voor je rijbewijs

Als bij de keuring voor verlenging van je rijbewijs het zicht onvoldoende is krijg je een doorverwijzing voor een aanvullende oogkeuring. Deze oogkeuring kunnen wij voor je uitvoeren!

Ook kan het zijn dat dit moet vanwege een ziekte als diabetes of wellicht heb je bij het afrijden voor je rijbewijs het nummerbord op 25 meter afstand niet kunnen lezen.

Zodra je een doorverwijzing van je keuringsarts of het CBR hebt ontvangen kun je bij onze optometrist een afspraak inplannen voor de oogkeuring. Na afloop slaan we alle gegevens online op en checkt de oogarts waarmee we samenwerken alle gegevens nog eens. Als alles klopt worden de gegevens digitaal bij het CBR ingediend. Omdat het digitaal gaat werkt het snel en betrouwbaar. Vaak heb een week na het onderzoek al reactie van het CBR al kunnen we daar geen harde beloftes over doen.

De oogkeuring voor je rijbewijs bestaat onder meer uit een oogmeting, een oogdrukmeting, een aantal foto’s van je netvlies en een check met de microscoop. Zo nodig worden de ogen gedruppeld, hierdoor gaan de pupillen wat wijder open en kunnen we nog beter in het oog kijken om de gezondheid te checken. Als we deze druppels gebruiken kun je niet zelf naar huis rijden met de auto en is een zonnebril vaak prettig omdat het licht tijdelijk behoorlijk fel binnen komt.

Je hebt een doorverwijzing, en dan:

 • Je maakt een afspraak bij ons (telefonisch of online)
 • Naar de afspraak:
  • Breng de doorverwijzing mee (als je die via de mail hebt ontvangen mag je ‘m ook doormailen naar info@optiekvanmeer.nl)
  • Breng je ID-kaart of rijbewijs mee
  • De kosten á €114,- kunnen met pin of contant worden voldaan
  • Het kan nodig zijn de ogen te druppelen, daarmee kun je geen autorijden dus kom lopend of met een chauffeur. Een zonnebril is ook fijn na het druppelen
 • Na afloop van de oogkeuring vult onze optometrist een online dossier in
 • Dit dossier wordt binnen enkele dagen door een oogarts beoordeelt en met het CBR gedeeld

Wat betreft de oogmeting: Als we je ogen mogen meten is dit altijd een AVA-meting. Deze meting op hondersten (0,01) is de meest nauwkeurige meting die technisch mogelijk is. Na afloop kunnen we je gelijk het eventuele verschil laten zien met je huidige correctie.

Een greep uit onze merken

Afspraak maken

Kom bij ons langs, bel 0165-383335 of plan direct een afspraak online..