Krijg geen spijt, check op tijd!

Internationale Glaucoomweek
11 t/m 17 maart 2024

Wij vragen namens de Oogvereniging, in samenwerking met de Optometristen Vereniging Nederland, aandacht voor de internationale glaucoomweek met als thema: Krijg geen spijt, check op tijd! Tijdige diagnose kan ernstige schade aan je ogen en zelfs blindheid/slechtziendheid voorkomen. Daarom vragen we aandacht voor tijdige opsporing van glaucoom.

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een veel voorkomende, chronische oogaandoening. Bij glaucoom raakt de oogzenuw beschadigd. Veel mensen met glaucoom hebben ook een hoge oogdruk, maar dat hoeft niet. Bij aanhoudende te hoge oogdruk sterven de vezels van de oogzenuw geleidelijk af, waardoor delen van het gezichtsveld verdwijnen. Dat begint soms aan de randen (periferie). Wanneer er eenmaal schade aan het oog is opgetreden, kan deze niet meer hersteld worden.

Het aantal mensen met glaucoom neemt toe met de leeftijd. Veel mensen weten niet of ze tot de risicogroepen voor glaucoom behoren. Vroegtijdige opsporing van glaucoom is belangrijk omdat mogelijk gezichtsverlies kan worden voorkomen.

Plan vandaag nog een check bij ons in de winkel! Onze optometrist checkt niet alleen op glaucoom maar screent direct de algehele gezondheid van de ogen.

Bel ons op 0165-383335 voor een afspraak of je doet dit online via bovenstaande button